Migraine behandeling en acupunctuur

Migraine behandeling en acupunctuur

Maak een afspraak

Migraine is een invaliderende aandoening die veel mensen treft. Migraine komt drie zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Dit gegeven heeft mij ertoe geïnspireerd mijn afstudeerscriptie over migraine bij vrouwen te schrijven.

Migrainebehandeling door Lidian van Bommel

In de Chinese geneeskunde is migraine een signaal dat er een systeem in je lichaam verstoord is. Na een uitgebreide intake kan ik analyseren om welk systeem het gaat, en er een passend behandelplan bij maken.

Acupunctuur bij migraine is altijd maatwerk

De verschillende symptomen die met migraine gepaard kunnen gaan, zoals misselijkheid, gapen, oogaura, gevoeligheid voor licht, vermoeidheid achteraf en de soort pijn en locatie van de pijn (links- of rechtszijdig, beide kanten, boven de ogen, vanuit de nek, binnen in het hoofd) zijn voor mij een indicatie waar ik me in de behandeling op kan richten.
Een acupunctuurbehandeling bij migraine is niet compleet zonder leefstijl advies.

Als je bij mij komt met migraineklachten zal ik eerst een uitgebreide intake doen. Daarbij stel ik allerlei vragen, ook vragen die ogenschijnlijk niets met je klachten te maken hebben. Op basis daarvan maak ik een behandelplan en kan ik inschatten hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn

Een leven zonder migraine? Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Jazeker, als het je lukt om naar de praktijk te komen, kan ik ook in acute gevallen een migraine aanval afvlakken.

Ja, zodra ik heb ontdekt waar de migraine vandaan komt, kan ik je een aantal drukpunten leren om een migraineaanval te verlichten.

Ja, ik plaats ook naaldjes in het hoofd.

Dat is voor iedereen anders. Maar na 4 tot 6 behandeling merk je meestal een verlichting van je klachten.

Je zult merken dat de aanvallen minder hevig zullen zijn en minder vaak voorkomen.

In de Chinese geneeskunde wordt migraine beschouwd als een verstoring van je systeem, waardoor er pijn optreedt. Wat voor soort verstoring dit is en waar deze zit, kan ik bepalen na een uitgebreide intake en analyse. Dat kan bij iedereen anders zijn.

Jazeker! In de Chinese geneeskunde maakt het niet uit of er sprake is van ‘gewone’ migraine, menstruele migraine of migraine tijdens de overgang.

Jazeker! In de Chinese geneeskunde maakt het niet uit of er sprake is van ‘gewone’ migraine, menstruele migraine of migraine tijdens de overgang.

Jazeker! In de Chinese geneeskunde maakt het niet uit of er sprake is van ‘gewone’ migraine, chronische migraine, menstruele migraine of migraine tijdens de overgang.

Bekijk ook de volgende klachten die met acupunctuur te verminderen/te verhelpen zijn:

Hoofdpijn Menstruatiepijn Stressklachten Overgangsklachten